..

26 Ağustos 2014 Salı

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

merhaba sevgili üyecanlarim...bugün sizleri harikami harika bir tarifimle bulusturucam..normalinde pasta yapmasini seven ben fakat yemeye gelince hic tadina bakmadigim pastalarim vardir ,tatliyla aramiz hic iyi degildir ..fakatttt bu tarifimeee ben bileee bayildimmm muhtesem ötesi birsey oldu ...üzerindeki beyaz cikolatali kremasi ve frambuazin essiz tadi birlesince ortaya hayal edemiyeceginiz bir tat cikti ortaya üstelik cok hafif..neyse bu kadar kafanizi sisirdigim yeter simdi gecelim tarifimize


HAMUR MALZEMELERI
  • 125 gr oda sicakliginda tereyagi 
  • 50 gr seker
  • 200 gr un
  • 2 corba kasigi su
İC DOLGU MALZEMESI
  • 2 corba kasigi recel ( kirmizi olan hertürlü recel veya marmelat olabilir ) ben bögürtlen kullandim 
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr tozseker
  • 400 gr quark ( süzme yogurt veya labne beyaz peynir )
  • 300 gr hazir vanilyali puding
  • 1 paket vanilyali puding tozu 
  • 300 gr dondurulmus veya taze ahududu (himbeeren )
ÜST SOS MALZEMESI 

  • 100 gr beyaz cikolata 
  • 100 gr quark ( süzme yogurt veya labne beyaz peynir )
  • 200 gr cig krema(schlagsahne ) veya cremefine vanilya aromali
YAPILISI

  • İlk önce tart hamurumuzu yapalim bütün malzemeleri bir kaba alalim ..
  • Kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirliyalim daha sonra kalibimiza elimizle düzgün bir sekilde yaydiralim kenarlarini yukari dogru cektirelim ...
  • Hamurumuzu catal yardimiyla bircok yerinden delelim ve 30 dak.kadar buzdolabinda bekletelim cikardiktan sonra recelimizi veya marmelatimizi sadece tabanina sürelim ..
  • İc dolgusu icin meyveler haric önce yumurta ve sekeri krema halini alana kadar cirpalim ve diger malzemeleri ilave edelim ..  ve iyice cirpalim hamurumuzun icine dökelim 
  • Üzerine meyvelerimizi SIK SIK döseyelim ...
  • Önceden istilmis firinda alt üst 180 derecede turbo/heissluft 160 derecede 1 saat kadar pisirelim ..
  • İyice soguduktan sonra hazirladigimiz üst kremasini üzerine dökelim tarakli spatulayla veya catalla desenler vererek en az 5 saat beklettikten sonra servis yapalim ...
  • üst sosu icin beyaz cikolatayi benmari usulü eritelim 100 gr quark / süzme yogurt veya labne beyaz icine ilave edelim pütürsüz bir kivama alana kadar karistiralim...
  • Baska bir kapta cirptigimiz cig krema veya rama cremefine i diger malzemelere ilave edelim kremimsi bir kivam oluyor bunu iyice soguttugumuz pastamizin üzerine döseyelim ...
  • Afiyet olsun kolay gelsin



7 yorum:

  1. Blogun cok güzel olmus, hayirli olsun canim

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı uğurlu olsun Duygucum takipteyim tariflerini��

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık bitanem hayırlı olsun blogun ablalarina gülü ��������

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik abla cnm tariflerin harika yeni tariflerini bekliyorum dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil