..

28 Mart 2015 Cumartesi

Harika bir lezzet oldu çabucak ve lezzetli..ozelliklecalisan zamanı kit olan bayanlarimiz için nefis bir tarif çocuklar bayıldı .. .. ufak degisiklikler yaptım ..kremalı tepsi kebabı ..




KREMALI TEPSI KEBABI
1 kg kadar kiyma 
1 su bardagi kadar ekmek ici veya galeta unu ( paniermehl)
3 yumurta
3 adet domates
3 adet kurusogan
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
1 tatli kasigi kekik
3 dis sarimsak
yarim demet maydanoz
1 tatli kasigi kuru nane veya yarim demet taze nane
KÖFTENIN YAPILISI
Kiymamizi bir kaba alalim ve soganlari ince ince pirinc tanesi kücüklügünde dograyalim veya rondodan gecirelim ...biberleri domatesleride rondodan gecirelim maydanozu incecik kiyalim ekmegi veya galeta ununu ekleyelim yumurtalari kiralim ve tüm baharatlari ekledikten sonra iyice yoguralim tuzu az gelirse ekleyebilirsiniz ben az tuz kullanmaktan yanayim cünki pürenin ve kasardaki tuzuda hesaba katarsak yeterli geliyor ...yogurdugumuz köfteyi büyük boy dikdörtgen borcamimiza düzgün bir sekilde yaydiralim ...ve 160-180 derecedeki firinimizda 20 dak.kadar pisirelim ...daha sonra önceden hazirladigimiz püreyi üzerine yaydiralim ..altta pürenin tarifi verilmistir ..ve üzerine arzu edilirse 200 gr cigkrema (schlagsahne) dökelim ...ve bu sekilde üzeri nar gibi kizarana kadar pisirelim afiyet olsun ...
PATATES PÜRESI
5-6 boy orta boy patates
1 cay kasigi tuz
1 su bardagi kadar kasar rendesi
200 ml cig krema (schlagsahne)
YAPILISI
Patateslerimizi yikayalim kabuklarini soyalim ve yemeklik dograr gibi dograyalim tuzunu ilave edelim ve yumusayincaya kadar pismeye birakalim ..pistikten sonra suyunu süzelim cok az birakalim 1 cay bardagi kadar ..daha sonra sogutmadan kasar rendesini ilave edelim ve köftemizin üzerine yaydiralim kremayi dökelim ve tekrar firina verelim üzeri nar gibi kizarana kadar pisirelim ..pistikten sonra kare seklinde keselim ve yaninda pilavla servis yapalim ..

1 yorum:

  1. Ellerine saglik abla nefis bir lezzet yaptim tarifini cok hosumuza gitti

    YanıtlaSil