HAMURU ICIN MALZEMELER..
- 4 yumurta
- yarim su bardagindan daha az seker
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi siviyag
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya sekeri
- yarim su bardagi iri cekilmis badem
- yarim su bardagi iri cekilmis ceviz
- yarim su bardagi iri cekilmis findik
- yarim cay bardagi cekilmis dolmalik fistik
- 1 tane portakalin kabugu ( rendelenecek) veya orangenaroma
- yarim su bardagi kestane sekeri(mecbur degil)
- 4 yemek kasigi pasta kakaosu
- 2-2,5 su bardagi un
- 1 su bardagi süt( kek pistikten sonra üzerine dökülecek)
- 1 adet muz veya herhangi bir meyve veya bosta olabilir arzuya bagli
- 200 gr kuvertür veya bitter cikolata
CIKOLATA SOS ICIN MALZEMELER
- 200 gr sütlü cikolata
YAPILISI
- önce cikolata kapaklari icin kuvertürümüzü bos bir cam kase veya isiya dayanikli porzelan kaba alalim elimizle ufak parcalara ayiralim ..
- icine oturtabilecegimiz ölcüde bir tencereye yarisina kadar su dolduralim icine böldügümüz cikolata kabini kaynayan tenceremize oturtalim ...
- devamli karistirarak cikolatalarin tamamen erimesini sagliyalim ..eridikten sonra firin tepsisine dösedigimiz yagli kagit in üzerine esit bir sekilde ince tabaka halinde dökelim ve sogumaya birakalim...
- diger tarafta kek icin önce yumurta ve sekeri krema seklini alana kadar iyice cirpalim sirasiyla sivi olan malzemeleri ekleyelim ve karistiralim ..
- unu ,kakao,ve kabartma tozunu harmanlayip bu karisima ilave edelim tekrar karistirdiktan sonra ..
- kuruyemislerimizi ve ufak ufak parcaladigimiz kestaneyide ilave ettikten sonra yaglanmis isiya dayanikli büyük boy borcama dökelim ve önceden isitilmis 150-180 derecedeki firinimizda 35-40 dak.kadar pisirelim...
- kekimiz pistikten ve ilk sicakligi 5 dak,kadar gectikten sonra 1 bardak soguk sütü esit olarak üzerine gezdirelim..
- iyice soguduktan sonra su bardagiyla yuvarlaklar keselim ve bir kenara alalim ..
- aldigimiz yuvarlaklarin tekrar ortasindan cay bardagiyla keselim cikan kek parcalarini kenara alalim ..
- oyulan ic kismini ister bos birakin isterseniz herhangi meyve dilimleriyle doldurun ...bosta cok güzel oluyor cikolata sosunun daha kolay akiskan olmasi saglaniyor..
- bu arada iyice soguyan cikolata kapaklari icin ayni boydaki kestigimiz kek su bardagini kullanmak zorundayiz..
- su bardagini cikolatanin üzerine oturtun ve bir bicak yardimiyla daireler kesin cok dikkatli bir sekilde elinizle yagli kagittan daireleri cikarin ve oydugunuz keklerin üzerine oturtun...
- servise yakin yine ayni sekilde benmari usulü cikolatayi eritin ve cikolata kapaklarinin tam ortasindan sicak olarak dökün ..
- cikolata kapagi eritecek ve asagiya dogru akacaktir ...
- yaninda dondurma veya meyveyle servis yapin...
- bu tarif tamamen kendi uydurmamdir sadece fikir olarak bi sayfadan kapaklari aldim..
- misafirler ve cikolata hastalari icin degisik ve bir o kadarda lezzetli ...
- kolay gelsin
cok lezzetli denemek idtiyorum bu lezzet
YanıtlaSil