..

22 Ağustos 2014 Cuma

LAVA PASTASI...

LAVA PASTASI...



HAMURU ICIN MALZEMELER..
  • 4 yumurta
  • yarim su bardagindan daha az seker
  • 1 su bardagi süt
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya sekeri
  • yarim su bardagi iri cekilmis badem
  • yarim su bardagi iri cekilmis ceviz
  • yarim su bardagi iri cekilmis findik
  • yarim cay bardagi cekilmis dolmalik fistik
  • 1 tane portakalin kabugu ( rendelenecek) veya orangenaroma
  • yarim su bardagi kestane sekeri(mecbur degil)
  • 4 yemek kasigi pasta kakaosu
  • 2-2,5 su bardagi un
  • 1 su bardagi süt( kek pistikten sonra üzerine dökülecek)
  • 1 adet muz veya herhangi bir meyve veya bosta olabilir arzuya bagli
ÜST CIKOLAta KAPAK ICIN MALZEMELER

  • 200 gr kuvertür veya bitter cikolata 

CIKOLATA SOS ICIN MALZEMELER

  • 200 gr sütlü cikolata



YAPILISI
  • önce cikolata kapaklari icin kuvertürümüzü bos bir cam kase veya isiya dayanikli porzelan kaba alalim elimizle ufak parcalara ayiralim ..
  • icine oturtabilecegimiz ölcüde bir tencereye yarisina kadar su dolduralim icine böldügümüz cikolata kabini kaynayan tenceremize oturtalim ...
  • devamli karistirarak cikolatalarin tamamen erimesini sagliyalim ..eridikten sonra firin tepsisine dösedigimiz yagli kagit in üzerine esit bir sekilde ince tabaka halinde dökelim ve sogumaya birakalim...
  • diger tarafta kek icin önce yumurta ve sekeri krema seklini alana kadar iyice cirpalim sirasiyla sivi olan malzemeleri ekleyelim ve karistiralim ..
  • unu ,kakao,ve kabartma tozunu harmanlayip bu karisima ilave edelim tekrar karistirdiktan sonra ..
  • kuruyemislerimizi ve ufak ufak parcaladigimiz kestaneyide ilave ettikten sonra yaglanmis isiya dayanikli büyük boy borcama dökelim ve önceden isitilmis 150-180 derecedeki firinimizda 35-40 dak.kadar pisirelim...
  • kekimiz pistikten ve ilk sicakligi 5 dak,kadar gectikten sonra 1 bardak soguk sütü esit olarak üzerine gezdirelim..
  • iyice soguduktan sonra su bardagiyla yuvarlaklar keselim ve bir kenara alalim ..
  • aldigimiz yuvarlaklarin tekrar ortasindan cay bardagiyla keselim cikan kek parcalarini kenara alalim ..
  • oyulan ic kismini ister bos birakin isterseniz herhangi meyve dilimleriyle doldurun ...bosta cok güzel oluyor cikolata sosunun daha kolay akiskan olmasi saglaniyor..
  • bu arada iyice soguyan cikolata kapaklari icin ayni boydaki kestigimiz kek su bardagini kullanmak zorundayiz..
  • su bardagini cikolatanin üzerine oturtun ve bir bicak yardimiyla daireler kesin cok dikkatli bir sekilde elinizle yagli kagittan daireleri cikarin ve oydugunuz keklerin üzerine oturtun...
  • servise yakin yine ayni sekilde benmari usulü cikolatayi eritin ve cikolata kapaklarinin tam ortasindan sicak olarak dökün ..
  • cikolata kapagi eritecek ve asagiya dogru akacaktir ...
  • yaninda dondurma veya meyveyle servis yapin...
  • bu tarif tamamen kendi uydurmamdir sadece fikir olarak bi sayfadan kapaklari aldim..
  • misafirler ve cikolata hastalari icin degisik ve bir o kadarda lezzetli ...
  • kolay gelsin


1 yorum: