..

31 Ağustos 2014 Pazar

SÜT DILIMLERI / MILCHSCHNITTE

Cogumuzun özelliklede cocuklarin severek yedigi süt dilimini birde evde denemeye ne dersiniz ...ben pek hazir alinanlarin icinde ne oldugu tam olarak bilinmeyen gidalara pek sicak bakmadigim icin epeydir nette dolanan bu tarifi deneyeyim dedim ..sonucundan ben dahil cok memnun kaldik hatta hazir olanlarindan daha da lezzetli ve güzel olmustu diyebilirim ...tariflerimi kaleme almadan önce mutlaka ailemin ve cevreminde fikrini alirim cünki elestiriler beni daha iyi yi yapmam icin motive ediyor ..fakat bu tarifimiz gercekten cok hafif ve lezzetli oldu ..yanliz sizlere tavsiyem mutlaka bir gün önceden yapin derim ..zaten tüm kremali pastalarda oldugu gibi bu tarifinde 1 gün önceden yapilmasi daha iyi sonuc almanizi saglayacaktir canlarim ...ben birazda kendimden ufak degisiklikler yaptim ..umarim sizlerde dener ve sonucunu bana bildirirsiniz ....hemen tarifimize geciyorum ...


                                              SÜT DILIMI


   

                                       



                                       
     MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardagi pudra sekeri
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kasigi pasta kakaosu
  • 1,5 su bardagi un
      KREMA MALZEMELERI 

  • 2 paket schlagsahne (cig krema)
  • 1 paket schlagcreme(kremsanti tozu kutunun icindeki 1 paket+ ben 1,5 kullandim kivami daha sert oldu 
  • 2 paket sahnesteif / kivam arttirici / krema sertlestirici 
  •  2 yemek kasigi bal
  • 250 gr mascorpone ( bir cesit italyan kaymagi) türkiyedeki arkadslar labne beyaz kullanabilirler

      YAPILISI 

yumurta ve pudra sekerini 2 -3 dak.kadar iyice cirpin...daha sonra un ,kabartma tozu,kakao haric bütün       malzemeleri ilave edin ve tekrar karistirin ..en son unu kakaoyu,kabartma tozunu karistirin ve hamura yavas yavas ilave edin...hamuru ikiye bölün ve iki ayri ayni boydaki yagli kagit serilmis firin tepsisine dökün ..önceden isitilmis firinda en fazla 160-180 derecede 10 dak.kadar pisirin...pistikten sonra iyice sogumasini bekleyin ..soguyan keklerin 1 tanesinin üstüne cirptiginiz kremayi dökün ve diger keki bunun üzerine kapatip dilimleyip servis yapin..afiyet olsun...kremayi cig kremayla ve sertlestiriciyle cirpmaya baslayip daha sonra biraz kivam almaya baslayinca toz kremsantiyi ilave edip bu sekilde iyice sertlesene kadar cirpmaya devam edin..
  • türkiyedeki ark.lar onun yerine 1 kutu labne kullanabilirler...kremsantiyi cig kremayla arti krema sertlestiriciyle cirptiktan sonra en son icine mascorponeyi karistirdim ...ve buzdolabinda beklettim yarim saat kadar 
  • .sizlere tavsiyem bu pastayi geceden yapin ve ertesi gün kesin..keserkende her seferinde bicaginizi su dolu bir kaba batirip cikarin öyle kesin...böylece kenarlari daha temiz kaliyor ve daha düzgün kesiliyor..
  •  


      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder