BUTTERKUCHEN MIT WALDFRÜCHTEN(ORMAN MEYVELI PASTA)
Hamuru icin:
2 Yumurta
2yemek kasigi su
5 silme yemek kasigi tozseker
4silme yemek kasigi un
4silme yemek kasigi nisasta
gida boyasi kirmizi
Ara kremasi:
500gr schlagsahne (cig krema)veya 1kutu krem santi
sanapart 10tatli kasigi veya 4 tane sahnesteif
Dondurulmus karisik orman meyveleri(ALDIDEN temin edilebilir)veya arzuya bagli taze meyvelerde olabilir
Üst krema:
500gr Süßrahmbutter(tuzsuz tereyagi)
400 gr frischkäse (labne)
yarim su bardagi yogurt
200gr pudra sekeri
gida boyasi
Yapilisi:
ilk önce pastanin hamurlarini tek tek yapalim..ilk yaptigimiz hamuru kirmizi gida boyasindan göz karari olacak sekilde renklendirelim ve 180 derecede 10dak.kadar pisirelim ..sirasiyla diger iki hamuruda renklendirip en son hamuru beyaz birakalim ..renkler koyudan acik pembeye dogru olacak ..pastamiz soguduktan sonra aralarina kremadan sürelim ilk iki tabanina meyveleri ilave edelim..
ic kremanin hazirlanisi:
kremsantiyi veya kremayi sertlestiriciyle birlikte cirpalim ve pastabimizin aralarina sürelim.
Dis kremanin yapilisi:
oda sicakligindaki tereyagini pudra sekeriyle krema seklini alana kadar iyice cirpalim yaklasik 10dak.kadar,birtaraftan frischkäseyi iyice karistirip kremamiza ilave edelim yogurdu yavas yavas yedirerek ilave edelim..pastamizin disini süsleyelim ..eger fazla gelirse artanini buzdolabinda veya buzlukta saklayabilirsiniz..ben süslerinide fazla yaptigim icin kremadan fazlaca kullandim,isteyen yarisinida yapabilir..tereyagi korkutmasin:)frischkäse ve yogurt agirligini aliyor ..burda kim yediyse cok hoslarina gitti ..kolay gelsin..
2 Yumurta
2yemek kasigi su
5 silme yemek kasigi tozseker
4silme yemek kasigi un
4silme yemek kasigi nisasta
gida boyasi kirmizi
Ara kremasi:
500gr schlagsahne (cig krema)veya 1kutu krem santi
sanapart 10tatli kasigi veya 4 tane sahnesteif
Dondurulmus karisik orman meyveleri(ALDIDEN temin edilebilir)veya arzuya bagli taze meyvelerde olabilir
Üst krema:
500gr Süßrahmbutter(tuzsuz tereyagi)
400 gr frischkäse (labne)
yarim su bardagi yogurt
200gr pudra sekeri
gida boyasi
Yapilisi:
ilk önce pastanin hamurlarini tek tek yapalim..ilk yaptigimiz hamuru kirmizi gida boyasindan göz karari olacak sekilde renklendirelim ve 180 derecede 10dak.kadar pisirelim ..sirasiyla diger iki hamuruda renklendirip en son hamuru beyaz birakalim ..renkler koyudan acik pembeye dogru olacak ..pastamiz soguduktan sonra aralarina kremadan sürelim ilk iki tabanina meyveleri ilave edelim..
ic kremanin hazirlanisi:
kremsantiyi veya kremayi sertlestiriciyle birlikte cirpalim ve pastabimizin aralarina sürelim.
Dis kremanin yapilisi:
oda sicakligindaki tereyagini pudra sekeriyle krema seklini alana kadar iyice cirpalim yaklasik 10dak.kadar,birtaraftan frischkäseyi iyice karistirip kremamiza ilave edelim yogurdu yavas yavas yedirerek ilave edelim..pastamizin disini süsleyelim ..eger fazla gelirse artanini buzdolabinda veya buzlukta saklayabilirsiniz..ben süslerinide fazla yaptigim icin kremadan fazlaca kullandim,isteyen yarisinida yapabilir..tereyagi korkutmasin:)frischkäse ve yogurt agirligini aliyor ..burda kim yediyse cok hoslarina gitti ..kolay gelsin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder